18/10/13

NVIDIA: GTX 780Ti, G-SYNC και άλλα!

NVIDIA GTX 780Ti


Με την R9 290X να δείχνει καλύτερη από την GTX 780 η Nvidia ανταποκρίθηκε άμεσα. Η απάντηση της, Nvidia GTX 780Ti. Οι διαφορές; Ακόμα δεν ξέρουμε αλλά λογικά θα βασίζεται στον ίδιο πυρήνα GK110, θα έχει ανεβασμένα ρολόγια και θα είναι καλύτερη από την GTX 780. Αυτό φυσικά το καταλαβαίνουμε και από την ονομασία, όπου συνήθως το Ti χαρακτηρίζει μια πιο δυνατή κάρτα από αυτήν χωρίς το Ti. Εδώ αναμένουμε για περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα. Φήμες λένε ότι θα την δούμε στα μέσα του Νοεμβρίου.

NVIDIA G-SYNC



Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάρτες γραφικών. Τι είναι το G-SYNC; Είναι ένα module από την Nvidia, όπου:

  • Μειώνει το input lag, με αποτέλεσμα να μειώνεται και δραματικά το tearing καθώς μειώνετε και το input lag του Vsync.
  • Μειώνει το shuttering.
Στην ουσία, μειώνεται ο "χρόνος απόκρισης", όχι το Response time, αλλά το lag. Αποτέλεσμα λοιπόν είναι πιο γρήγορη εμφάνιση της εικόνας μεταξύ της κάρτας γραφικών και της οθόνης. Μειωμένο tearing στις εναλλαγές εικόνας καθώς και μειωμένο shuttering. Οπότε αυτό το Module της Nvidia (Το οποίο συνδέεται μόνο με Displayport (και δεν μεταφέρει ήχο)) κάνει την εμπειρία στο gaming όπως θέλαμε! Ακόμα δεν ξέρουμε σίγουρα όμως καθώς δεν έχουμε δει κάτι από κοντά για να κρίνουμε. Οπότε η Nvidia εδώ στοχεύει στην απόλυτη εμπειρία θέασης χωρίς lag και tearing, με αυτό το module.

Αν έχετε την οθόνη ASUS VG248QE (Μέχρι στιγμής αυτή και μόνο αναφέρεται), όταν κυκλοφορήσει το module της Nvidia, με ένα απλό κατσαβίδι (και λίγη εμπειρία) θα μπορείτε να το αγοράσετε και να το εγκαταστήσετε οι ίδιοι. Αργότερα μέσα στο νέο έτος θα δούμε και νέες οθόνες με το G-SYNC ενσωματωμένο. Όσοι το αγοράσουν ξεχωριστά θα έχουν και ένα χρόνο εγγύηση για το module και μόνο. Για να λειτουργήσει φυσικά θα χρειαστείτε κάποια κάρτα γραφικών της Nvidia από GTX 650Ti και πάνω.  

Και εδώ πάλι περιμένουμε να δούμε αν όλα αυτά θα ισχύουν στη πράξη.



GeForce ShadowPlay


Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ένα νέο software από την Nvidia όπου μπαίνει στο Beta στάδιο στις 28 Οκτωβρίου. Τι κάνει αυτό το πρόγραμμα; Video Recording τα games σας! Με μία συνεργασία της Nvidia και της Twitch το streaming πλέον θα γίνεται πιο εύκολα, καθώς το PC σας δεν θα ζορίζεται τόσο πολύ για να το κάνει. Θετικό για όσους ασχολούνται με live streaming και βίντεο recording, αδιάφορο για τους υπόλοιπους. Πάντως είναι μία καλή προσθήκη από πλευράς Nvidia που τελευταία δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα του software (Geforce experience κτλ).


© www.pc-maniacs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου